Software die het mogelijk maakt uw desktop of notebook te besturen zonder pc-muis

19-03-2016 00:15

Het in Oostenrijk gevestigde Xcessity nam in 2012 als start-up deel aan het Pioneer Challenge Festival in Wenen.

Xcessity is gespecialiseerd in het ontwerpen & ontwikkelen van innovatieve concepten waarmee een ruimere interactie tussen mens en computer mogelijk wordt.

Zo ontwikkelde het bedrijf in 2013 KinesicMouse, handige software die u in staat stelt op het internet te surfen of te gamen zonder gebruik te maken van een pc-muis of toetsenbord.

De KinesicMouse software maakt het mogelijk om via hoofd rotaties en gezichtsuitdrukkingen (ogen, mond, kin, lippen, kaak en wenkbrauwen) een pc te bedienen. Het detecteert meer dan 50 signalen van uw gezicht die kunnen worden toegewezen aan de muis, het toetsenbord en de joystick.

Volgens connectability.devpost.com maakt 'de KinesicMouse gebruik van de Kinetec 3D camera voor de Xbox One en de Kinect Adapter voor Windows. Deze setup is aangewezen bij een medium/verre afstand met desktops die gebruik maken van een extern scherm.'

'Gebruikt u een laptop of Notebook dan kiest u beter de F200 RealSense camera van Intel. Waarmee gebruik op een kortere afstand mogelijk wordt. Deze Intel camera is intern ingebouwd in enkele Notebooks maar kan eveneens extern worden aangekocht'.

De KinesicMouse software (exclusief 3D camera) kost 349 euro

Andere baanbrekende ontwikkelingen van Xcessity zijn de Emotiv EPOC neuroheadset wat een draadloos en draagbaar EEG systeem is.

En eveneens de Emotiv Insight, een lichtgewicht draagbare 5-kanaals, draadloze headset ontworpen voor dagelijks gebruik, die in realtime uw hersengolven registreert en deze vertaalt in zinvolle gegevens die u kunt begrijpen. Zoals te zien in deze video.

Hiermee kan u uw cognitief welzijn meten en monitoren zodat u actie kan ondernemen om uw mentale prestaties en welzijn te verbeteren.

Bronnen:
Proell,M.Nextgen hands-free computer access with 50+ input signals.Geraadpleegd op 19 maart 2016 via www.connectability.devpost.com
KinesicMouse.Geraadpleegd op 19 maart 2016 via www.kinesicmouse.xcessity.at
EPOC+.Geraadpleegd op 19 maart 2016 via www.emotiv.com/epoc
Insight.Geraadpleegd op 19 maart 2016 via www.emotiv.com/insight

 

 

 

Gedeeld op Tremorinfo.be Facebookpagina:

Het in Oostenrijk gevestigde Xcessity nam in 2012 als start-up deel aan het Pioneer Challenge Festival in...

Geplaatst door Tremorinfo.be op zaterdag 19 maart 2016