Dankzij een gadget opnieuw leesbaar schrijven

07-12-2016 23:16

De 29 jarige Emma Lawton is grafisch ontwerpster en lijdt aan de ziekte van Parkinson.
De afgelopen 4 jaar was haar hand tremor fel verergerd en kon ze haar passie niet langer uitvoeren.

The Big Life Fix with Simon Reeve is een tv-programma van BBC2 waarbij jonge ingenieurs en ontwerpers op zoek gaan naar levensveranderende uitvindingen voor mensen die elders niet geholpen kunnen worden. Het was dit tv-programma dat Emma in contact bracht met de ontwerpster Haiyan Zhang, directeur innovatie van het Microsoft research lab in Cambridge.

Haar missie: Emma haar handschrift terug bezorgen.
In haar baan als grafisch ontwerpster is het zeer belangrijk om rechte lijnen te kunnen tekenen.
Door het ongecontroleerd beven van Emma’s handen was het voor haar vrijwel onmogelijk geworden om nog langer schetsen op papier te krijgen.

Dus ging Haiyan Zhang en haar team aan de slag om voor Emma een oplossing te vinden.
Het ontwerp achter de Lift Ware lepel die de beweging van een tremor neutraliseert door in de tegenovergestelde richting te bewegen, inspireerde het team om een soortgelijk systeem voor Emma te gaan ontwerpen.

Het gadget dat in een polsband verwerkt is, stelt Emma in staat om voor de eerste keer in drie jaar tijd, haar naam te schrijven in haar eigen herkenbaar handschrift. Ze gebruikt het gadget EMMA nu elke dag. Waarmee ze opnieuw zorgeloos haar baan als grafisch ontwerper kan uitoefenen.

Bronnen:
The Big Life Fix with Simon Reeve.Geraadpleegd op 07 december 2016 via www.bbc.co.uk

Gedeeld op Tremorinfo.be Facebookpagina:

De 29 jarige Emma Lawton is grafisch ontwerpster en lijdt aan de ziekte van Parkinson. De afgelopen 4 jaar was haar hand...

Geplaatst door Tremorinfo.be op woensdag 7 december 2016